Mikä on vihreää ja kutittaa jalkapohjiasi?

Onneksi kaupungissa oli muutakin nähtävää kuin keskustan kaupoissa pyöriminen. Puutarhat, jotka olivat aivan uskomattoman hienoja ja isoja, kuten suuressa kaupungissa kuuluukin olla.

15

Mikään ei voinut olla parempaa, kuin loikoilu nurmikolla ja lukea kirjaa, antaa päivän mennä ohitse ja katsella ohikulkevia ihmisiä. Arvailla kuka on turisti ja kuka paikallinen. Kenellä oli se kartta piilotettuna takataskuun ja kävelystä huomasi sen, että sitä ollaan reissussa, kuten minäkin, mutta yritään olla paljastamatta sitä.

12

En ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi se, että on turisti, pitäisi jotenkin peittää? Aikoinaan olin yhden kaverin kanssa reissussa, kaverin joka suuttui minulle aivan mielettömän paljon, kun pysähdyin tielle ja aloin kaivamaan repussani olevaa karttaa. Se olisi ollut kuulemma aivan niin noloa. Näyttää nyt kaikille se, että me ei tiedetä missä me ollaan. Ihan kun ne ei muutenkaan meidän kalkin valkoisesta ihosta sitä olisi huomannut. Hyvä että sain ottaa valokuvia.

13

Mutta nyt olin yksin ja kuljin reippaasti kartta kädessäni, kerrankin kun olen sitä oppinut lukemaan. Vai pitäisikö sanoa, että suunnistustaitoni on viimeisten kuukausien aika parantunut aivan uskomattoman paljon. Jos minulle kasvaisi siivet selkään, voisin liittyä muuttolintujen joukoon ja lentää hurauttaa minne ikinä vain haluaisin.

14

Hyde Park, joka kätki keskustan vilkkaiden katujen hälinän, oli aivan oma maailmansa. Leveää kaakelipolkua pitkin tuntui matkaavansa jossain aivan muualla, kuin miljoonakaupungissa, jossa autot pörsitelevät ohitsesi ja lukuisat liikennevalot piipittävät kilpaa ympärilläsi ja et tiedä, menetkö sittenkin kutsun kuultuasi vasemmalle vai oikealle.

En voinut olla hymyilemättä, katsella suihkulähteen ympärillä leikkiviä lapsia ja tuntea rinnassani se pienen pieni pisto. Minäkin olisin halunut yhtyä samaan kikattavaan nauruun ja juoksea ympäriinsä, käydä uittamassa jalkoja viileässä vedessä ja roiskutella vettä kaverin kasvoille.

10

Royal Botanic Garden oli, kuten nimestä voi jo päätellä, iso ja mahtavia. Puutarha oli kuin kaksi tai kolme erilaista maailmaa yhdistettynä yhteen isoon vihreään alueeseen kartassani.

Pääporteista sisään mentyä tuntui, kuin olisi keksellä vihreätä labyrinntiä, josta oikean polun valittua löysin itseni avaralta nurmikkoalueelta, jolta näkyi Sydneyn tunnetuimmat nähtävyydet, Harbour Bridge sekä oopperatalo.

11

Suosikkini oli kiinalainen ystävyyspuutarha, joka oli rauhan keidas. Paikka, jossa aika ja mieli pysähtyi. Hektisestä kiirestä päätyi aivan toiseen maailmaan, josta astui henkisesti rikkaampana ulos. Puutarha, jota rakastin ja rakastin. Puutarha, joka sammutti hetkeksi kaukokaipuuni, puutarha joka samalla antoi taas siivet uusille haaveille ja suunnitelmille.

9

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s