Ero

Ja niin kaikki loppuu aikanaan, kuten minun ja ystäväni yhteinen matkamme. Olimme matkustanee yhdessä 33 päivää ja tuntui väärältä, että lentokentällä tiemme erkanivat. Minun matkani jatkui Thaimaahan ja ystäväni Malesiaan. Minne aika oikein katosi? Juurihan me lähdimme ja nyt edessä oli viimeinen yhteinen matkamme, matka lentokentälle.

img_8734

Autossa oloni tuntui haikealta, ohittaa tutuksi tullut huoltoasema ja viilettää mutkittelevaa vuoristotietä, tietä jota pitkin olin aikaisemmin kulkenut mopon kyydissä takamus hellänä. Aluksi pelkäsin Balin liikennettä ja mopon kyydissä istumista, mutta nyt, kuten viime vuonnakin, rakastin sitä. Tuntea se, miten mopo kaartaa mutkissa ja puihkelehtii liikenteen seassa. Tarrautua kiinni kuskiin ja antautua vauhdin huumaan. Fiilis, että on elossa. Vain minä ja kuski, matkalla jonnekkin.

Mutta ei, minä istuin turvallisesti auton takapenkillä ystäväni oikealla puolella.

Tällä kertaa emme ottaneet turistibussia, vaan maksoimme ystävällemme ja hänen kaverillensa saman verran, mitä turistibussi olisi maksanut. Maksoimme mieluummin ihmisille, jotka tunnemme, mitä raha-ahneelle bussikuskille, joka tuskinpa olisi matkan aikana pysähtynyt syömään kanssamme aamiaista ja juomaan kupin kuumaa teetä. Saati sitten kantanut rinkkani lentokentälle ja toivottanut hyvää matkaa halauksien kera.

© Varjossa +39

Apinat valtasivat automme

Liian vähäisten yöunien ja uuvuttavan matkustuspäivän jälkeen löysin itseni Bangkokin lentokentältä, josta otin junan Hualamphonin asemalle. Junan lähtöä sain odotella reilut 20 minuuttia, jona aikana kerkesin koota ajatuksiani ja polttaa muutaman tupakan juoden kylmää jääteetä, teetä johon olin tullut riippuvaiseksi.

Junamatka sujui hyvin, katselin väsyneenä, mutta intoa puhkuen maisemia ja nautin todellakin siitä, että sain istua junan penkillä kunnellen kiskojen kolinaa. Aamulla tuntemastani apeasta mielestä ei ollut murustakaan jäljellä. Huomasin jopa hymyilevän todella leveällä, hampaat paljastavalla hymyllä.

img_8954

Junalippu 20 THB

Junassa ei ollut tungosta

Junassa ei ollut tungosta

Olin varannnut seuraaviksi kolmeksi yöksi hostellin Chinatownista pelkästään sijainnin takia, kaikki se mitä halusin nähdä, sijaitsi kävelymatkan päästä sieltä. Hinnat olivat korkeampia mitä vanhassa kaupungissa, mutta eivät kuitenkaan aivan älyttömän kalliita. Olin valmis maksamaan sen muutaman euron enemmän, jotta sain yöpaikan sieltä, mistä sen halusinkin.

Chinatown oli juuri sitä mitä nimi kertoo, tuntui pikemmin siltä, että olisin ollut Kiinassa mitä Thaimaassa.

Hostellissa yö n. 8€

Hostellissa yö n. 8€

Tuntui oudolta olla yksin, olinhan jo kerinnyt tottumaan siihen, että vieressäni on ystävä jonka kanssa voi jutella tai olla vain hiljaa jos siltä tuntuu. Ja nyt olin hiljaa, en siksi että minusta tuntui siltä, että on parempi pitää suu kiinni, vaan siksi, koska ei ollut ketään kenen kanssa jutella. Vaikka tuntui haikealta erota ystävästä, olin kuitenkin innoissani siitä, että jatkoin matkaani yksin. Niin ristiriitaiselta kuin se kuulostaakin.

Yksin matkaa tehdessä on omat hyvät ja huonot puolensa, onneksi kolme päivää näytti vain ne hyvät puolet. Muistan liiankin hyvin viime vuodelta ne hetket, kun kaipasi sitä ystävää siihen vierelle. Ja tietenkin ne hetket, jolloin nautin siitä, että lähdin yksin. Se fiilis, että on voittanut itsensä, omat pelkonsa on aivan jotain älyttömän koukuttavaa.

Ystävän kanssa sinulla on aina joku, jolle puhua, joku jonka kanssa lähteä syömään ja joku, joka auttaa jos itse ei kykene tekemään jotain. Ystävä luo turvaa tuntemattomille kaduille ja antaa uskoa siihen, että me pärjätään yhdessä. Ystävän kanssa hostelli jonka seinillä juoksee torakoita ei tunnu niin kamalalta murjulta, mitä yksin siellä ollessa se olisi voinut tuntunut. Ystävän kanssa matkatessa liikkuminen ja majoittuminen on halvempaa. Ravintolassa voi tilata sen ison oluen puoliksi ja nauraa paikallisille ilman, että pitää selitellä miksi nauraa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s