Leipää ja sirkushuveja

Temppeleiden lisäksi tarvitsimme muuta nähtävää ja koettavaa, jotta emme turtuisi niihin liikaa. Lähdimme jo tutuksi tulleesta vanhasta kaupungista kohti keskustaa, näkemään toisenlaista Bangkokkia.

Hyppäsimme kanaaliveneen kyytiin Phra Arthit:ltä, joka sijaitsee lähellä Phra Sumen linnoitusta, ja jäimme pois kyydistä Shatrnilla, joka sijaitsee lähellä Saphan Taksin metroasemaa. Kyyti maksoi 15 THB.

Hyppäsimme kanaaliveneen kyytiin Phra Arthit:ltä, joka sijaitsee lähellä Phra Sumen linnoitusta, ja jäimme pois kyydistä Shatrnilla, joka sijaitsee lähellä Saphan Taksin metroasemaa. Kyyti maksoi 15 THB.

Kävimme katsomassa Jim Thompsonin kotitaloa, josta oli tehty museo vajaat 10 vuotta hänen katoamisen jälkeen. Hän oli Amerikkalainen silkkiasiaintuntija, joka katosi salaperäisesti vuonna 1967 Cameroon- kukkuloille Malesiassa. Thompson tuli Thaimaahan toisen maailmansodan jälkeen ja palasi pian ensimmäisen vierailunsa jälkeen ja jäi asumaan pysyvästi. Hän kehitti thai-silkin valmistusta ja jalostusta, hankki antiikkia ja taidetta. Kodikseensa hän kunnosti ja keräsi kuusi vanhaa tiikkitaloa, joista viisi taloista on peräisin Ayutthaysta ja ne ovat 75-200 vuotta vanhoja. Kuudennen talon hän löysi joen toiselta puolelta.

Pääsymäksy alueelle oli 100 THB joka sisälsi pakollisen opaskierroksen.

image44

image47

Jokainen meistä on kuullut tarinan jos toisenkin thai-hieronnasta, ja niin olen minäkin. Oli aika kokeilla mitä siellä verhojen takan oikein tapahtuu, ja nyt en puhu niistä ”happy ending” hieronnoista. Oma mielikuvani thai-hieronnasta oli sellainen, että minua väännellään ja käännellään jokaiseen ilmansuuntaan ja lopuksi hypitään tasajalkaa selkäni päällä.

Heti alussa, kun saavuimme hierontapaikalle ja verhot takanamme suljettii, purskahdin hervottomaan nauruun, patjalla lojuvat vaatteet, jotka meidän tuli pukea yllemme, herätti hilpeyttä. Miten päin nämä oikein puetaan? Mitä seuraavaksi tehdään?

Hieronta oli melkein sitä, mitä olin sen kuvitellut olevani, ei tosin niin rajua raajojen vääntelyä tai selän päällä pomppimista. Hieronnan hinnaksi tuli 200 THB / 1 h

image48

Odotukset Thaimaalaisesta ruoasta olivat korkeat, ja vain muutamaan otteeseen sain pettyä siitä, mitä eteeni kannettiin. Ruokailumme jäi vain katukeittiöihin, jätimme suosiolla ruokakärryt huomioimatta, koska emme saaneet mitään tolkkua niistä koukeroista, joilla tarjottavana oleva ruoka oli nimetty. Ja välillä ei edes ottanut mitään tolkkua siitä, mitä ruoka piti sisälläänsä, vaikka katsoikin höyryävään pataan. Joka kerta kun ohitimme paikan jossa myytiin ruokaa, nuuhkaisin ilmaa ja mahani alkoi möyryämään siihen malliin että olisi aika syödä.

image49

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s